Hulp voor Aaltense ondernemers
De Aaltense uitdaging, IKAD (Industriekring Aalten en Dinxperlo), Seesing Flex, Maqqie en Laborijn bundelen hun krachten. Gezamenlijk zetten de organisaties zich in om zelfstandig ondernemers die nu door de coronacrisis geen betaald werk hebben, te ondersteunen in een doorstart of een (tijdelijke) betaalde baan.
Op initiatief van wethouder Joop Wikkerink van Gemeente Aalten zijn de organisaties samengebracht met als doel om lokaal een doorstart of heroriëntatie van zelfstandig ondernemers te bevorderen. Joop Wikkerink: “Deze snelle samenwerking toont maar weer eens de lokale netwerk-kracht van Aalten. Binnen de aanpak willen ze de kennis en ervaring van de ondernemers binnen het netwerk zoveel mogelijk aan laten sluiten bij de vakkennis van de ondernemer die om hulp vraagt. De hulp is bedoeld voor zowel zelfstandig ondernemers die momenteel gebruikmaken van de Tozo (de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers, uitgevoerd door Laborijn) als ondernemers die geen financiële ondersteuning ontvangen.
In de samenwerking bundelen we het netwerk van de lokale ondernemersverenigingen IKAD en de Aaltense uitdaging. Veel plaatselijke ondernemers zijn actief lid. We combineren dit netwerk met de kennis en ervaring van Seesing Flex en Maqqie.Beide zijn onderdeel van de Flexfamily, een grote regionale speler met verschillende uitzend- en detachering labels. Laborijn is de uitvoerder van de Participatiewet en gericht op het ontwikkelen en begeleiden van inwoners naar zo regulier mogelijk werk en ondernemerschap.Daarnaast bieden zij inkomensondersteuning.”
Jeroen Spruit, adjunct-directeur van Laborijn, vertelt over het initiatief:
“Alle deelnemende partijen zijn graag bereid om hun netwerk, kennis en ervaring in te zetten. We verbinden slim alle lokale en regionale mogelijkheden. Zelfstandig ondernemers die momenteel Tozo van Laborijn ontvangen zijn benaderd met de vraag of zij ondersteuning op het gebied van heroriëntatie willen. Voor andere zelfstandigen geldt ook dat zij zich kunnen melden bij ons. Het initiatief voor hulp en ondersteuning ligt wel bij de ondernemer zelf. Samen met de ondernemer onderzoeken we de hulpvraag, wat de mogelijkheden zijn en zetten dit vervolgens gericht uit binnen het gezamenlijke netwerk. Afhankelijk van de kennis en ervaring maar vooral ook de wensen van de ondernemer kijken we naar nieuwe opdrachten voor de ondernemer, de overstap naar werk in loondienst of richten we ons op hulp bij omscholing. Momenteel zijn we al van start met twee ondernemers, dit wordt binnenkort verder uitgebreid.“